Se spune că durerile de dinți sunt cele mai greu de suportat. Până la întâlnirea cu medicul stomatolog, durerile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii la îndemână.
În cazul durerilor de dinţi, nu este indicată administrarea medicamentelor fără recomandarea stomatologului.
O soluție calmantă pentru durerile de dinți se poate prepara dintr-o cană de apă călduță și o lingură de sare de masă. Soluția se menține în gură timp de 30 de secunde, apoi se scuipă. Se repetă până se calmează durerea, recomandă clickpentrufemei.ro.
Echinacea are efect anestezic, iar substanțele active din compoziția acestei plante ameliorează durerea, amortesc dintele afectat și previn inflamarea gingiei. Decoctul de rădăcină de echinacea se prepară dintr-o lingură de rădăcină mărunțită, adăugată într-un pahar cu apă care a dat în clocot. Se fierb împreună 5 minute, se lasă să se răcească. Cu această soluție, se clătește gura.
CITEȘTE ȘI: Semne prin care organismul îți transmite că AI NEVOIE de somn
Uleiul esențial de cuişoare este considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri pentru durerile de dinţi. Are proprietăţi antibacteriene, dar şi efect calmant. De asemenea, planta conține eugenol, substanţă cunoscută pentru calităţile sale analgezice. Se pun 2 picături de ulei esențial pe un disc demachiant şi se aplică pe zona măselei sau a dintelui până când durerea trece.
Tinctura de tătăneasă, aplicată direct pe măsea sau cu ajutorul unei dischete demachiante, ajută la eliminarea durerilor și umflăturilor. Asociată cu plante precum mușețelul, coada șoricelului și pelinul, dă un ceai cu care se face gargară în abscesele dentare și în alte inflamații ale gurii. Tinctura se prepară din 2 linguri de rădăcină de tătă¬neasă uscată şi mărunţită, care se lasă la macerat în 100 ml alcool de 70º, 10 zile. Se filtrează prin tifon, după care se lasă la frigider alte 6 zile.
CITEȘTE ȘI: Cum poți păcăli organismul că este ODIHNIT după o noapte pierdută
Usturoiul este un remediu eficient împotriva durerilor de dinţi. Pentru calmarea acestora, se pisează un cățel de usturoi, se adaugă puțină sare, apoi se aplică compoziția obținută pe dintele care doare. De asemenea, pentru o dantură puternică și sănătoasă, se recomandă consumul de usturoi în stare proaspătă.
Compresele cu ceai de coada şoricelului ameliorează durerea de dinți. La fel de bine funcţionează şi compresele cu ceai de muşeţel, sunătoare sau mentă.